En blogg om att ha Lymfom. Cancer i Lymfsystemet

Jag heter Elisabeth och är född 1952. I september 2011 fick jag diagnosen "Diffus storcellig Lymfom", DLBCL, (Lymfkörtelcancer). Cancern behandlades och efter tre år skrevs jag ut från Karolinska som botad. Hösten 2017 fick jag återigen Lymfom men den här gången var diagnosen "Follikulärt lymfom, recidiv". Den här bloggen handlar främst om min sjukdom och hur jag känner mig.. Jag skriver mest för min egen skull men vem som helst är välkommen att läsa. Skulle jag till äventyrs vara till hjälp för någon annan så skulle ingen bli gladare än jag.







tisdag 17 januari 2012

Behandling nr 6

Idag har jag varit till Karolinska i Solna och fått behandling nr 6. Själva behandlingen är ju ett antal dropp som tar c:a 4 timmar. Inga konstigheter man får ligga på en säng eller, om man så vill, i en vilstol. Jag föredrar säng för det är mjukare och så kan man knycka åt sig litet kuddar och filtar att mysa med.

Idag pratade jag med sköterskan om att jag går upp i vikt. Andra går minsan ner i vikt under behandlingarna. Hon sa då att jag skulle var glad att min kropp fungerar på ett normalt sätt. Man rör sig mindre, äter cortison och en massa andra mediciner och då ska man normalt gå upp i vikt. Att andra går ner beror på att de mår sämre än vad jag gör. Jag kan ju, när jag är som piggast, promenera fram och tillbaka mellan sjukhuset och Huvudsta och det tyckt hon var fantastiskt. Så man får väl inte klaga.

Jag är väldigt noga med att äta mat som ska höja immunförsvaret. Frukt, grönsaker och bär äter jag varje dag. Och jag inbillar mig att sedan jag började vara så noga så har jag blivit bättre och piggare. Sedan börjar jag promenera litet så snart krafterna tillåter. De sämsta dagarna orkar jag knappt gå ut med soporna men så snart jag slutar med de läskiga sprutorna kommer krafterna tillbaka och jag kan börja träna upp konditionen igen.

Men nu är det bara att ställa in sig på 10 jobbiga dagar igen. Det är ändå fantastiskt att kroppen kan återhämta sig gång på gång efter behandlingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar